Diyarbakır’da depremzedeler konteyner kentte yaşam mücadelesini sürdürmeye devam ederken konteyner kentin boşaltılmasına dair AFAD yetkililerinin süre tanıdığı iddia edildi. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Hollanda’dan geldi Diyarbakır ve Mardin hakkında kitap yazacak! Hollanda’dan geldi Diyarbakır ve Mardin hakkında kitap yazacak!

DEPREMZEDELE SÜRE VERDİLER

Yaşadıkları mağduriyet sebebi ile depremzedeler konteyner kentte yaşam mücadelesini sürdürürken yapılan konutlar ise ev sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Ancak kiracı olan depremzedeler içinse AFAD yetkililerinin 24 Temmuz 2024 tarihine kadar yaşamış oldukları konteyneri boşaltmaları için süre tanındı.

Mücadele’nin ihbar hattına ulaşan bir depremzede konuya ilişkin yetkililere yardım çağrısında bulunurken yaşanan mağduriyetin bir anda önce giderilmesini talep etti.

24 Temmuz’a kadar konteyner kenti boşaltmaları istenen depremzede Sema B., “Ev sahibi olan depremzedeler konutları teslim edilene kadar beklerken kiracılar içinse çıkın talimatı geldi. Biz zaten mağduriyet yaşadık, hiçbir eşyamızı alamadan ancak canımızı kurtarabildik. Bu kadar sorun içerisinde birde alelacele konteynerden çıkmamız talep ediliyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, yetkililerin konuya çözüm bulmasını talep ediyoruz” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER