Maraş merkezli depremlerinden sonra Diyarbakır dahil 11 ilde depremzedeler için TOKİ konutları yapıldı. Depremden etkilenen Diyarbakır’da da ilk etapta 6 bin 400 TOKİ konut Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşlar yavaş yavaş evlerine yerleşmeye başlasa da sorunlar bitmek bilmiyor. 

Diyarbakır Deprem Konut Toki (4)

ANAHTARI TESLİM ALDILAR 7 BİN LİRAYA YAKIN FATURA GELDİ
Merkez Bağlar ilçesinde depremzedelere yapılan Oğlaklı TOKİ’lerinde vatandaşlar anahtar teslimi aldıktan 20 gün sonra 7 bin lira fatura şoku ile karşı karşıya kaldılar. Depremzedeler her gün ayrı bir sorun yaşarken bu sorunlar içerisine aidat adı altında 7 bin liraya yakın fatura geldiği görüldü. Binalarda kapıcı olmamasına rağmen aidat içerisinde kapıcı parası da eklendiği söylendi. Faturanın net birim olarak 6 bin 581 lira olduğu görüldü. Depremzedelere ise ödemediğiniz her gün ekstra faiz geleceği de söylendi. Aidatın ise kapıcı parası bina ve çevre düzenlemesi olduğu söylendi. 

Diyarbakır’ın en ucuz sokak lezzeti de lüks oldu! Diyarbakır’ın en ucuz sokak lezzeti de lüks oldu!

KAPICI OLMAYAN BİNAYA KAPICI PARASI GELDİ
Mücadele’ye konuşan depremzede Aslı yıldız; 1 ay önce buraya taşındık. Anahtarımızı teslim aldığımız günden bu yana hep bir sorunlarla karşılaşıyoruz. Geçen günde 7 bin liraya yakın aidat geldi. Her ödenmediği gün faiz geliyor. İlk kez böyle bir şey görüyorum. Aidatın içerisinde kapıcı parası da olduğu söylendi. Fakat kapıcı varsa binanın içindeki bu kadar çöpü biz mi temizleyeceğiz. 1 aydır buradayım daha kapıcıya rastlamadım. Binamız affedersin çöp götürüyor. Geçen gün biz temizledik. Temizlediğimiz de bize kızdılar temizlemeyin diyorlar. Depremzedeler olarak hepimiz mağduruz. Daha Bismillah yeni taşındık. Bu fatura da nereden çıktı? Yok bilmem çevre düzenleme yok bilmem ne. Biz hiçbir şey görmedik. Evimizin içinde bile oturamıyoruz. Her gün asma tavan çöküyor kafamıza değiyor. Mutfakta oturuyoruz, yatıyoruz” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL