Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Ofis semtinde bulunan bir iş yerinin girişine yazılan yazı hem gülümsetti hem de düşüncelere de sevk etti. Esnafın kapısına yerleştirilen yazıda, "Dışardan Stres Getirmek Yasaktır" ifadesi yer alıyor. Bu ilginç uyarı, eğlence sektöründe hizmet veren işletmedeki müşterilerinin dışardaki olumsuz etkilerden sıyrılıp tamamen karşılıklı güzel zaman geçirmesini hedefliyor. 

Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar" Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar"

“BU KADAR İLGİ GÖRECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORDUM”
Mücadele’ye konuşan işletme yetkilisi, “Stresin günlük yaşamın kaçınılmaz bir parçası olduğunu hele ki şu son yıllarda içinde kaldığımız afetler, depremler ve yaygın hastalıkların bizleri bu kadar etkilemesiyle bir nebze olsun artık kafa dağıtıp güzel günlerin geleceğine olan umutla hareket etmek istedik ve böyle bir uyarı yazısını astık” dedi. “Bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum ama gelen giden hep bu yazının dikkatini çekip iyi bir yönlendirme etkisi verdiğini dile getirdi.” Diye de ekliyor. 

Yazının getirdiği düşündürücü mizahi yaklaşımı samimi ve içten bulan vatandaşlar işletme sahibini takdir etti. Böylesine bir sosyal farkındalık oluşturan bu uyarı, stres kaynaklarının aslında içimizde var olduğunu ve bir nebze de bundan kurtulup normal bir düzende hareket etmemizi de vurgulaması yönünden etkili bir yöntem olarak düşünülüyor.

Muhabir: Gurbet İpek