Mart ve Nisan aylarında kilogram fiyatı 50 liradan alıcı bulan karpuz, şu günlerde dibi gördü. Diyarbakır’da da kilosu 50 liradan her geçen gün düşen karpuz, şu günlerde çarşı ve pazar tezgahlarında 7 liraya kadar geriledi. Fiyat düşüşünü yerli karpuzun çıkmasına bağlayan Diyarbakır esnafı, fiyatların daha da düşeceğini düşünüyor.

Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı

DİYARBAKIR’DA KARPUZ FİYATLAR DÜŞTÜ, VATANDAŞ MEMNUN DEĞİL
Diyarbakır’da yaz aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen karpuz, semt pazarlarında 7 liraya kadar alıcı buluyor. Karpuzdaki bu düşüşü Diyarbakır’daki yerli karpuzların çıkmasına bağlayan esnaf durumdan memnun olmasa da, tüketiciler fiyatın hala yüksek olduğunu düşünüyor. Karpuz fiyatlarının dip gördüğü şu günlerde fiyatlar gerilemeye devam ederken, yurttaşlar fiyatların 5 liraya kadar düşmesinin gerektiğini söylüyor. Kent esnafı ise, karpuzdaki fiyatların diğer meyve fiyatlarına oranla ideal olduğunu savunuyor.

DİYARBAKIR’DA İLK KARPUZLAR DİLİMLE SATILDI
Öte yandan Diyarbakır’da Mart ayı ortalarında tezgaha inen İran Karpuzunun kilosu 40 liradan başlayıp 50 lirayı buluyordu. Karpuzun dilimi ise ortalama 80 ile 120 liraya satılırken, bir karpuzun fiyatı ise 300 lira alıcı buluyordu.

Muhabir: Remziye ÇELİK