Diyarbakır’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan simit-ayran sıcak havalarda da kentteki yurttaşların ilk tercihi olmaya devam ediyor. Türkiye’de neredeyse birçok yerde çay ile tüketilen simit, Diyarbakır’da ise naneli ayran eşliğinde tüketiliyor. Kentte popüler bir sokak lezzeti haline gelen simit-ayran ikilisi 25 liradan satılıyor.

Diyarbakır’da simite zam geliyor!

DİYARBAKIR’IN VAZGEÇİLMEZ SOKAK LEZZETİ: SİMİT-AYRAN
Diyarbakır’da diğer illerden farklı olarak simit-çay ikilisi yerine simit-ayran tercihi ise artık bir gelenek haline geldi. Diyarbakır’da zamanla bir kültür haline gelen simit-ayran ikilisi önceleri alışkanlık haline iken şimdilerde ise özellikle öğrenci ve düşük gelirli yurttaşın ilk tercihi olma yolunda. Diyarbakır’ın her semti ve caddesinde neredeyse her sokak başı kente özgü gevrek simit-ayran satıcısı bulmak mümkün. Sıcak havaların hala devam ettiği Diyarbakır’da parklarda dinlenen yurttaşların da il tercihi simit-ayran ikilisi.

Diyarbakır’daki bu mahallede neler oluyor? Herkes boşanıyor Diyarbakır’daki bu mahallede neler oluyor? Herkes boşanıyor

Öte yandan Diyarbakır'da tavuk döner fiyatlarını da uçtu. Diyarbakır’da en ucuz tavuk döner 60 liradan başlarken, 150 liraya kadar satışı yapılıyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK