Günlerdir tüm Türkiye tek yürek olup, Narin Güran için arama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor. Başta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun da gündeme taşıdığı Narin Güran olayı, akıllara 31 Temmuz 2020 tarihinde yaşanan bir hikayeyi tekrardan hatırlattı.

Diyarbakır Miraç Çiçek

DİYARBAKIR’DA 4 YILDIR KAYBOLAN MİRAÇ ÇİÇEK’TEN HİÇBİR İZ YOK!
Tarihler 31 Temmuz 2020’yi gösterdiğinde, Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kelekçi köyüne bayram ziyaretine giden Çiçek ailesinin 4 yaşındaki çocukları Miraç Çiçek kaybolmuştu. Bahçede kardeşleri ve kuzenleri ile oynarken kaybolan küçük çocuğu bulmak için ise tüm Türkiye harekete geçmişti.

MİRAÇ ÇİÇEK’İN KAYBOLMASI İLE İLGİLİ 42 AYRI SENARYO HAZIRLANMIŞTI!
Köyde kaybolan ve aradan geçen dört yıla rağmen kendisinden küçük bir iz dahi bulunmayan Miraç Çiçek için İçişleri Bakanlığı’nın beş kişilik bir soruşturma ekibi kurduğu öğrenilmişti. Öte yandan Miraç için savcılık, 42 ayrı senaryo üzerinde durarak konuyu derinlemesine incelemişti. Miraç için arazide arama yapan ekipler eğitimli köpekler de kullanılmış, ancak tek bir iz dahi bulunamamıştı.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak! Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak!

Miraç Çiçek

MİRAÇ’IN ANNESİ YÜREKLERİ DAĞLAMIŞTI
4 yaşındaki Miraç'ın annesi Firdevs Çiçek ise yaptığı açıklamada, "Çocuğum önceki gün akşamüzeri saat 17.00 civarı kapının önünde kuzenleriyle oynuyordu. Kardeşi ve kuzeni su içmeye geldi kapının önüne, su verdim onlara daha sonra Miraç nerede dedim, kapının önünde oynuyor dedi. Onların yanına gittim yalnız kalmasınlar diye, Miraç'ın nerede olduğunu sordum bilmiyoruz dediler. Sağa sola bakmaya başladım, hiçbir yerde bulamadım. Her yere baktım bulamadım Miraç'ımı. Miraç'ım hiçbir şekilde bulunmadı, hepsi yalan, bulamıyoruz onu. Herkese çağrım var Allah rızası için duyan gören kim varsa, benim oğlumu bulsunlar. Bayram günü saat 17.00'dan sonra hiç görmedim. Kim ne biliyorsa söylesin, lütfen oğlumu bulun. Durmasınlar, ara vermeden arasınlar bir yerde bulup getirsinler" demişti.

BABA ÇİÇEK: “KİMSEYLE BİR DÜŞMANLIĞIM YOK"
Kaybolan Miraç'ın babası Remzi Çiçek de kimse ile bir düşmanlığı veya alacak verecek meselesi olmadığını belirtmiş, "Ben burada yoktum, çocuklarım Diyarbakır'dan buraya geliyor, aynı gün kayboluyor. Oğlumun hem kaybolduğunu hem de kaçırıldığını düşünüyorum.” diye konuşmuştu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK