2017 yılından beri Diyarbakır Sur ilçe müftüsü olarak görev ve şu an hala Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tefsir anabilim dalında doktora eğitimine devam İsmail Fakirullahoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erzincan’ın yeni müftüsü oldu, göreve başladı.

Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı! Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı!


 
İSMAİL FAKİRULLAHOĞLU KİMDİR?
İsmail Fakirullahoğlu 1980 yılında Siirt Tillo'lu bir ailenin çocuğu olarak Erzurum'da doğdu. Eğitim hayatına Hınıs İmam Hatip Lisesi’nde başladı ve 1996 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Fakirullahoğlu, şu an hala Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tefsir anabilim dalında doktora eğitimine devam etmekte. 2010-2017 yılları arasında Van Gürpınar ilçe müftülüğü, Van il müftü yardımcısı ve Van Gevaş ilçe müftü vekilliğinde bulundu. 2017 yılından beri Diyarbakır Sur ilçe müftüsü olarak görev yapmakta iken 20 Kasım 2021 tarihinde Hakkari İl Müftüsü olarak atandı. Buradaki görevini tamamlayan müftü Fakirullahoğlu, 10 Ağustos 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Erzincan’daki görevine resmen başladı.

Kaynak: Haber Merkezi