Tasarruf gerekçesiyle geçilen taşımalı eğitimle başta kız çocukları olmak üzere okullaşma oranı düşerken Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eş Başkanı Serhat Kılıç, “Çocukların eğitimini değil gideri referans alınca sorun daha da derinleşti. Köylerin nüfusuna bakılmaksızın her köye bir okulun sağlanması gerekiyor” dedi.

Diyarbakır Lice'deki madene karşı kitlesel eylem! Diyarbakır Lice'deki madene karşı kitlesel eylem!

“EĞİTİM DE BU YIL KRİZLERLE BAŞLADI”
Evrensel’e konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eş Başkanı Serhat Kılıç, “Taşımalı eğitimde yaşanan kriz, öğretmen atamalarının hâlâ gerçekleşmemesi, okulların yaşadığı temizlik sorunu bu ekonomi programı ile ilişkili. Şimşek programının motivasyonu, halkın ihtiyaçlarını gözeten değil daha çok sermayeyi gözeten bir tutum sergilemesi. Eğitim de bu yıl krizlerle başladı.

Öğretmenlerin görevlendirmesinde tutalım da kamu kurumlarındaki emekçilerin servis ihtiyacının karşılanmasına kadar birçok şey büyük krizlere dönüşerek karşımıza çıkıyor” dedi. Kılıç eğitimden, sağlıktan tasarruf edilemeyeceğini sözlerine ekleyerek halkın cebinden toplanan vergilerin amacının yine halka harcanması olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Evrensel