Mücadele Gazetesi olarak emekli vatandaşlara mikrofon uzattık. Son zamanlarda gelen zamlar en çok emekli ve asgari ücretliyi etkilerken emekli ve asgari ücrete zam gelmedi. Emekli vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi.

TÜİK açıkladı! Diyarbakır’da müze sayısı değişmedi! İşte isimleri TÜİK açıkladı! Diyarbakır’da müze sayısı değişmedi! İşte isimleri

25 YIL YATIRDIK ALDIĞIMIZ MAAŞ 10 BİN LİRA
Diyarbakır’da emekli bir vatandaş biz ölmüşüz diyerek şu ifadeleri kullandı: “Paranın hiçbir değeri kalmadı. Ay başına bile yetişmiyor. Emekliler hepsi borç harç ediniyor. Sıkıntı içerisindeyiz. Bağ-kur ve SSK emeklileri asgari ücretin gerisinde maaş alıyor. Biz 10 bin lira alıyoruz bizlere yetmiyor. Bizlerde yıllarca sigorta yatırdık ama aldığımız maaş 10 bindir. Bu maaşın en az asgari ücret değerinde olması gerekiyor. 

HER ŞEYE ZAM EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE ZAM YOK
Diyarbakır’da özellikle son zamanlarda ürünlere gelen zamlar durdurulamıyor. Her geçen gün özelikle gıda fiyatları en çok emekli ve asgari ücretliyi etkiledi. Asgari ve emekliler ise her şeye gelen zamlardan etkilendiğini fakat maaşlarına gelmeyen zamlardan şikayetçiler. 

1.8 MİLYON EMEKLİ İÇİN YENİ DÜZENLEME
Zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emekliler içinse yeni bir düzenleme hazırlığının olduğu ifade edildi. Aldığı maaş 10 bin liranın altında kalan 1.8 milyon emekliye ek zam yapılacağı gündemde.

Muhabir: Abdullah AKYOL