Diyarbakır'da yaşayan 69 yaşındaki H.T. isimli kişi tarafından gelen mesajlar üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunan 32  yaşındaki Z.Y., öpücük ve kalp emojisi gönderen ve "harikasın canım, çok tatlısın canım" yazan adam dava açtı. Cinsel taciz gerekçesiyle açılan dava sonucunda mahkeme H.T.’ye 2 bin 800 lira para cezası vermişti.

KAYSERİ BAROSU UYARDI
Kayseri Barosu avukatlarından Tevfik İmamoğlu, günlük hayatta mesajlaşırken çok sık kullanılan emojilerle birçok suç işlenebildiğini ifade ederek, geçtiğimiz günlerde tanımadığı bir kişiye kalp ve öpücük emojisi atan sanığın “cinsel taciz” suçundan ceza aldığını söyledi.

Diyarbakırlı isim Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu başkanı oldu! Diyarbakırlı isim Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu başkanı oldu!

CİNSEL TACİZ SUÇU SAYILDI
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da bir mahkemeden konu ile ilgili emsal niteliğinde bir karar çıktığını da sözlerine ekleyen Avukat İmamoğlu, vatandaşları mesajlaşırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. İmamoğlu, "Türk Hukuk Sistemi'nde geçtiğimiz günlerde emsal bir karar çıktı. Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi tanımadığı yabancı birine kalp ve öpücük emojisi atan sanığa cinsel taciz yönünden soruşturma başlattı. Yargılama sonucunda sanığa 'cinsel taciz' suçundan adli para cezası verildi, mahkeme bunu nitelikli hal olarak değerlendirdi elektronik ve posta yoluyla suçun kolaylaştırılması sebebiyle. Özetleyecek olursak emojilerin şu aşamada tek başına kullanılması herhangi bir suç oluşturmadığı kabul edilse de eylemin yoğunluğu, vatandaşın kastı ve diğer delillerle suça konu olabiliyor. Görülen o ki ilerleyen süreçte emojilerle ilgili önümüze çok dosya gelecek. Vatandaşlarımıza emoji kullanırken aleni bir şekilde paylaşmaması, özel mesajlarda emojileri hukuka uygun kullanmasını tavsiye ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA