Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı! Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı!

Tarih ve seyahat severlerin ilgi odağı haline gelen 12 bin 500 yıllık Diyarbakır, özellikle yerli ve yabancı turistlerin sevgilisi haline geldi. Kenti görmek için gerek yurt içinden, gerek ise yurt dışından gelen binlerce ziyaretçi, şehrin kahvaltı kültürüne de aşık oldu. Türkiye’de kahvaltı geleneğinde Van’ı geçen Diyarbakır, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Peki, Diyarbakır’da en güzel kahvaltı menüsü sunan mekanlar neresi? Diyarbakır’da nerelerde kahvaltı yapılır?

Diyarbakır'da serpme kahvaltı devri bitiyor

DİYARBAKIR KAHVALTILIK ÜRÜNLERİ NASILDIR?
Zengin ve renkli bir kahvaltılık geleneğine sahip olan meşhur Diyarbakır kahvaltısı, Türkiye’de de Van’dan daha çok ön plana çıkarak ağzının tadını sevenlerin merakını ve ilgisini cezbediyor. Organik ve köy ürünlerinin yoğun olarak yer aldığı Diyarbakır kahvaltısı, ülkenin pek çok noktasında bilinir ve sevilir hale geldi.

TARİHİ SUR İLÇESİ BAŞLICA KAHVALTI MERKEZİ
Tarihi yapılarıyla öne çıkan ve Diyarbakır’ın en çok ziyaret edilen merkez Sur ilçesi, kentte kahvaltı mekanları en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Başta tarihi Hasanpaşa Hanı olmak üzere birçok tarihi konak ve mekanlarda kahvaltı yeri bulmak mümkün. 

Diyarbakır’da Kahvaltıların Vazgeçilmezi İşte Tarifi

İşte Diyarbakır’da kahvaltı yerleri yapılacak başlıca yerler…

Hasanpaşa Kahvaltı Evi & Cafe,
Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası,
Han Kapısı Kahvaltı ve Yemek Sarayı,
Meşhur Kahvaltıcı Kadri,
Sanat Kavurma Kahvaltı,
İçkale Kahvaltı & Cafe,
Zinciriye Konağı,
Şuara Mekan,
Mahabad Kahvaltı & Cafe,
Kahvaltıcı Rıza Gültekin,
Pîya Mutfak Cafe,
Firuze Kahve Lab…

Muhabir: Devrim AKTÜRK