Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, konut sektöründe yanıltıcı ilanları takibe aldı. Aldatıcı fiyatlardan verilen bu ilanlar için inceleme başlatan kurul, böyle ilanlara ağır cezalar veriyor.

690 LİRALIK İLANA CEZA YAĞDIRDI!

Son olarak harekete geçen ekipler konutunu 690 lira satış bedeli ile ilana koyan bir şahsa ceza vermişti. Kurul şimdi de 1 lira ve 20 bin lira gibi gerçek dışı fiyatlar ile satışa çıkarılan konut ilanlarını tespit etti.

Karar’ın haberine göre, Reklam Kurulu yanıltıcı ilanları yayınlayan şirketlere reklam durdurma cezası verdi. Tüketicilere düşük fiyatlar ile sunulan bu ilanlar, çoğu zaman ayıplı ürün satışı ve kaparo dolandırıcılığına yol açabilmekte.

Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

Konuya ilişkin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Merve Ayşegül Kulular, "Tüketicileri tuzağa çekmek için tüketicilerin hoşuna gidecek meblağlar üzerinden çeşitli reklamların verilmesi durumu söz konusu. 1 TL, 5 TL gibi çok düşük meblağlı ilanlara karşı ihtiyatlı yaklaşmalarını tavsiye ediyoruz. Teyakkuzda olmalarını tavsiye ediyoruz. Nitekim bir ürünün benzerleri ile takriben aşağı yukarı benzer fiyatta olmasının makul bir tüketicinin ölçülü hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi