İstanbul Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve yöneticileri Diyarbakır'da evlenemeyen gençlere destek olmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Umut Kervanı Vakfı olarak 2012 yılından beri yürütülen projelerin başında olduğunu söyleyen Elibüyük, gerek yurtiçi gerek yurt dışında yürütülen faaliyetlerini alnının akıyla yerine getirdiğini belirtti.

"DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA YOLLARA DÜŞÜYORUZ"
Dünya'nın dört bir yanına yollara düşmelerindeki sebebin ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatmak için olduğunun altını çizen başkan yardımcısı Erdal Elibüyük, "Kafkaslardan Balkanlara, Asya'dan Afrika'ya varana kadar nerde bir mazlum, ezilmiş, sömürülmüş ve sahipsiz kalmış varsa diline, dinine, rengine, mezhebine meşrebine ve cinsine bakmaksızın elindeki tüm imkanları seferber etmek suretiyle gereken tüm çalışmalarımızı yürütmekteyiz" dedi.

"KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR ANLAYIŞI BİZİ HAREKETE GEÇİRMİŞTİR"
Vakıf olarak bağış yapan iş insanlarının bağışlarını bu coğrafyadaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Elibüyük, özellikle Afrika'daki zengin yeraltı kaynaklarının dış güçler tarafından sömürülerek refah içinde yaşamalarının kabul edilemez olduğunu hatırlatmanın insanı görev olduğunu ifade etti.

Diyarbakır’da kadınlara  toplumsal cinsiyet eğitimi verildi! Diyarbakır’da kadınlara toplumsal cinsiyet eğitimi verildi!

"GENÇLER İÇİN HUZURA ADIM PROJEMİZİ HAYATA KOYDUK"
Özellikle Diyarbakır'da evlenemeyen gençlere destek olmak için “Huzura Adım” projesinin tekrardan hayata geçirildiğini dile getiren Elibüyük, "Şimdiye kadar 25 tane gencimizin evlilikleri ile ilgili desteği sağladık. Birkaç kardeşimizin düğünü de oldu. Hedefimiz 2024 yılının sonuna kadar 100 tane gencimizin düğün masraflarının desteğini sağlamak. Bu projenin ortalama maliyeti 250 bin ila 300 bin lira arası olduğu için her gencimizin ihtiyaçlarına cevap vermeyebiliriz fakat elimden geldiğince her kardeşimize destek olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL