Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde, ekolojistler Silvan Barajı’nın yapımına karşı Gelîyê Godernê girişinde açıklama yaptı. Açıklamaya, Ekoloji Derneği, Polen Ekoloji, Mardin Ekoloji Derneği, DEM Parti, DBP, Silvan Belediye eşbaşkan adayları, Amed Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Eskiler bilir yeniler bilmez! Diyarbakır Sur’dan ne zaman çıktı? Eskiler bilir yeniler bilmez! Diyarbakır Sur’dan ne zaman çıktı?

EYLEMDE PANKARTLAR AÇILDI
“Godernê yok ediliyor sessiz kalma” ve "Doğana, kültürüne sahip çık, Godernê’ye ses ver" pankartlarının açıldığı açıklamada, “Ekokırım suç mahali”, “Sermaye elini Godernê’den çek”, “Gelîyê Godernê’nin kalbine dökülen beton, yaşamı kurutuyor” ve “Doğamıza, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkıyoruz” dövizleri taşındı.

“TÜM YAŞAM ALANI SULAR ATLINDA BIRAKILMAK İSTENİYOR”
Açıklamada konuşan Amed Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Serhat Kılıç, “Bugün Godernê’de Taş Köprü’de açıklama yapmak istedik. Yapmak istediğimiz açıklama güvenlik güçleri tarafından bu noktada engellendi. Biz biliyoruz ki burada yanı başımızda akan bu nehir binlerce yıldır tüm insanlığın, börtü böceğin tüm canlıların yurdu ve yaşam alanıdır. Bugün yapılmak istenen barajla tüm yaşam alanı sular atlında bırakılmak isteniyor. Burada sadece bir yaşam değil aynı zamanda çok derin bir tarih de yanı başımızda yapılacak barajla beraber tarih de yok edilmek isteniyor” dedi.
 
Açıklama oturma eylemi ile son buldu.

Editör: Mücadele Gazetesi