Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sebze-meyve fiyatları dalgalı bir seyirde devam ediyor. Enflasyonun etkisiyle çarşı-pazar ve marketlerde ürünlerin fiyatları neredeyse günlük olarak değişiyor. Diyarbakır semt pazarları ve marketlerde fiyatı 100 lirayı bulan limon fiyatının yeni hasat sezonunun başlamasıyla dikkat çekici seviyeye düştü. Kentte esnafın fiyat düşüşü için Ağustos ayını işaret ettiği limonun kilo fiyatındaki düşüş gerçekleşti.

Diyarbakır'daki yeni TOKİ'ler dökülüyor! Tepkiler çığ gibi Diyarbakır'daki yeni TOKİ'ler dökülüyor! Tepkiler çığ gibi

HALDE 50, PAZARDA 90, MARKETTE 100 LİRA
Geçtiğimiz haftalarda limonun hal fiyatı 50 lirayı bulurken, birçok semt pazarında ise 90-100 arasında bir fiyata çıkan limonu bulmak ise neredeyse imkansız hale gelmişti. Marketlerde ise limon fiyatları 100 lirayı aştı. Limonun bu yükselişi ise kentte yaşayan yurttaşlar arasında büyük bir endişe ile karşılanmıştı.

HASAT, LİMON FİYATLARINI RAHATLATTI
Ancak özellikle Adana ve Mersin gibi bölgelerde limon hasadının başlamasıyla birlikte fiyatlar hızla düştü. Çarşı-pazarda limon fiyatı 20 liraya kadar inerken, bazı manavlarda bu fiyat 25 liraya kadar geriledi. Limondaki ciddi fiyat düşüşü, özellikle limon tüketicileri için büyük bir rahatlama sağladı.

Muhabir: Remziye ÇELİK