Diyarbakır’da 100 yıldır hiç değişmeyen gelenek Diyarbakır’da 100 yıldır hiç değişmeyen gelenek

Ekonomik nedenler vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan semt pazarının doluluk oranında azalma olduğu görüldü. Pazar esnafları fiyatların artmasından dolayı olduğunu söyledi. Limon kilo fiyatının 70 lira olduğu sarımsağın 150 olduğu semt pazarları süper marketlerden bir farkı kalmadığı görüldü. Özellikle yaz ayında olmamıza rağmen yaz meyvelerinin uçuk fiyatta satılmasından vatandaşlar yakınıyor.

Zamların etkisi sadece alışverişçileri değil, pazar esnafını da olumsuz etkiliyor. Esnaf, maliyetlerin artması ve müşteri kaybının sürmesi durumunda işlerinin daha da zorlaşabileceğinden endişeli. 

Diyarbakır'da bulunan semt pazarları, son zamanlarda zamlı tezgahlar ve azalan müşteri yoğunluğuyla dikkat çekiyor. Mücadele gazetemize konuşan semt pazarına alışverişe gelen bir vatandaş şöyle konuştu; “Bir limon olmuş 70-80 lira. Sarımsak olmuş 150 lira. Salata yapıyorum içine limon koymuyoruz. Her şeyden kendimizi mahrum edeceğiz. Bakın gördüğünüz gibi pazarın en yoğun olduğu saatte kimseler yok. Çünkü vatandaşlar alamıyor. Fiyatlar her hafta artıyor. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Maşımızın yarısından fazlası pazara gidiyor. Çocuklarımıza doğru dürüst meyve de alamıyoruz.

Muhabir: Abdullah AKYOL