Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, Barış Mahallesi'nde yer alan spor kompleksine kayyum döneminde verilen "Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan" ismi, belediye meclisinin aldığı kararla mahallenin ismiyle uyumlu olacak şekilde "Barış Spor Kompleksi" olarak adlandırıldı.

GAFFAR OKKAN İSMİ KALKTI, BARIŞ İSMİ GELDİ
500 Evler olarak da bilinen Barış Mahallesi'ndeki spor yerleşkesinin ismi, Kayapınar Belediye Meclisi'nin 6 Eylül'deki oturumunda gündeme geldi. Mecliste yapılan oylamada, isim değişikliği oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kayyum döneminde şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan’ın adı verilen spor yerleşkesinin ismi, mahallenin ismiyle uyumlu olacak şekilde "Barış Spor Kompleksi" olarak değiştirildi.

Gaffar Okkan-1

Diyarbakır'da pedal çevirip yoga ve pilates yaptılar! İşte sebebi Diyarbakır'da pedal çevirip yoga ve pilates yaptılar! İşte sebebi

TEPKİYE NEDEN OLDU!
Ali Gaffar Okkan, faili hâlen meçhul olan bir suikast sonucu öldürülmüş eski Diyarbakır emniyet müdürüdür. Diyarbakır halkı tarafından "Gaffar Baba" olarak bilinir ve hatırlanır. Okkan’ın isim değişikliği ise sosyal medya da tepkilere neden oldu.

Kaynak: Haber Merkezi