Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı! Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı!

Diyarbakır’da seyahat severlere müjdeli haber geldi. 4 yıldır düzenlenen ücretsiz konaklama uygulaması 10 Temmuz’da resmi açıklama ile başlaması bekleniliyor. 81 ilde bakanlığa bağlı KYK yurtlarında 5 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanı sunuluyor. İşte şartları…

ÜCRETSİZ 5 GÜN NASIL KONAKLAYABİLİRİM 
Bakanlığa bağlı olan yurtlarda 10 Temmuz’da ücretsiz konaklama imkanı başlayacak peki şartlar nedir;
18-30 yaş arasında tüm gençleri kapsayan bir proje. Öğrenci olma zorunluluğu yok. Aynı ilde en fazla 5 gün konaklama imkanı sunuluyor. Her yıl 10 Temmuz’da başlayan bu uygulama bu senede 10 Temmuz’da başlaması bekleniyor. Resmi açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniliyor. 

BAŞVURULAR RESMİ AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BAŞLAYACAK
İllerde bulunan yurtlardan cinsiyet ve müsaitlik durumuna göre tercih yapıp yararlanabilirsiniz.
Detaylı bilgi ve başvuru için seyahatsever.gsb.gov.tr adresine bakabilirsiniz. Son 4 senedir yapılan bu uygulamada yeniden resmi açıklama gelince bu tarihlerde başvurular başlayacak.

Yurt dışı seyahat8

BAVULLARINIZI ŞİMDİDEN HAZIRLAMAYI UNUTMAYIN
Diyarbakır’daki 18 -30 yaş arası gençlerde resmi bir açıklama geldiği gibi başvuruyu hemen yapmaları gerekmektedir. Yoğunluktan dolayı yer kalmayabilir. Başka illerden Diyarbakır’a gelmek isteyenlerde bu uygulamadan yararlanabilir. Ücretsiz 5 gün konaklama için bavullarınızı şimdiden hazırlamayı unutmayınız.

DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
Projeden faydalanmak için 18-30 yaş aralığında olmak yeterli. Öğrenci olma şartı da aranmıyor. Hizmet veren yurtlarda konaklamak isteyen gençlerin en az 1 gün öncesinden www.seyahatsever.gsb.gov.tr adresinden ya da 444 0 472 (ALO GSB) hattından isim, soyadı ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yaptırması gerekiyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL