Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, çalışmalarını halkın talep ve ihtiyaçlarına göre belirlemek, yurttaşları dinlemek, mahalleleri birlikte inşa etmek amacıyla yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şeyh Şamil Mahallesi Meydan Parkı’nda halk buluşması düzenlendi. Buluşmada, Eş Başkan yardımcıları Jiyan Aslan, Reşat Yücel, Uğur Alyüz ve Suat Özdemir, meclis üyeleri, birim müdürleri, personeller de hazır bulundu.

Alandaki yurttaşlarla tek tek selamlaşan eş başkanlara yoğun bir ilgi gösterildi. Çocuklar, kadınlar, yaşı ilerleyen bireyler, gençler eş başkanlarla görüşerek buluşmadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ”
Buluşmada halka hitap eden Eş Başkan Siraç Çelik, seçim sürecinde her zaman halkın yanında olma, sorunların çözümü için çalışma sözü verdiklerini hatırlatarak, bu sözü tutmaya devam edeceklerini ifade etti. “İnanıyoruz ki halkımız da bizim yanımızda olacak ve birlikte ne gerekiyorsa yapacağız” diyen Çelik, buluşmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor! Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor!

“KAYYIMLAR SORUNLARI ÇÖZMEDİ”
Kayyımların tüm alanları talan ettiğini, tüm bütçelerini çıkarları için kullandıklarını  ifade eden Çelik, halkın yoksulluğa itildiğine vurgu yaptı. Halkın sorunlarını çözmek için seçildiklerini vurgulayan Çelik,  “Mahallelerimizin ne sorunu varsa hepsini çözmek istiyoruz” diye konuştu.

“SİZLERİ DİNLEMEYE GELDİK”
Eş Başkan Leyla Ayaz da halkın sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ve bunda kararlı olduklarını dile getirdi. Ayaz, “Halkımız için ne ihtiyaç varsa onu yapacağız. Bizler her zaman sizin yanınızda olacağız, sizlerin de bizim yanımızda olmanızı istiyoruz” diye konuştu. Ayaz son olarak “Bugün sizleri dinlemeye geldik” diyerek mikrofonu yurttaşlara uzattı. Yurttaşların dile getirdiği tüm sorunlar, talep ve öneriler buluşma boyunca kayıt altına alındı.

ÇOCUKLAR SPOR ALANLARI TALEP ETTİ
Çocuklar kendileri için spor sahaları talep ederken, kadınlar da hem kendileri hem de çocuklar için sosyal alanlar talep etti. Yine kütüphane talebinde bulunan yurttaşlar, ulaşım konusunda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Temizlik çalışmalarının artırılması, park ve ağaçlandırma yapılması, ilaçlama, kooperatifler kurulması, kaldırım ve yol çalışmaları yurttaşların öne çıkan talepleri arasında yer aldı. 

ENGELLİ YURTTAŞLAR İÇİN ÇALIŞMA TALEBİ
Engelli yurttaşlar ise günlük yaşamda karşılarına çıkan engellerin aşılması için çalışmalar yapılmasını talep etti.

Metruk binalara çözüm bulunmasını isteyen yurttaşlar, daha güvenli sokaklar talebinde bulundu.

Kaynak: Bülten