6 Şubat Depreminden sonra hem depremin gerçekleştiği illerde hem de Diyarbakır'da bulunan orta ve ağır hasarlı binalara ilişkin Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun vermiş olduğu yazılı soru önergesi şöyle: “Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

1- Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Depreminden etkilenen illerimiz başta olmak üzere ülkemizde tespit edilen kaç orta ve ağır hasarlı bina bulunmaktadır? 

2- 6 Şubat Depreminden etkilenen deprem bölgesindeki orta ve ağır hasarlı binaların yıkılması veya güçlendirilmesi konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?
 
3- 6 Şubat Depreminden etkilenen Diyarbakır’da metruk halde bulunan orta ve ağır hasarlı binalar konusunda bir çalışma yapılmış mıdır? 

4- Metruk halde yıkılmayı bekleyen binaların güvenlik ve yıkılma riskine karşı acil olarak inceleme yapılmış mıdır? 

5- Yıkılmayı bekleyen orta ve ağır hasarlı binalarda ortaya çıkan güvenlik sorunlarının önüne geçebilmek için bir çalışma yapılmış mıdır? 

6- Orta ve ağır hasarlı binaların yeniden yapabilmesi ve metruk binaların ortadan kaldırılabilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? 

7- Diyarbakır’daki orta ve ağır hasarlı binalarda bu zamana kadar yangın, güvenlik vakası ve yıkılma olayı toplam kaç defa meydana gelmiştir? 

8- Diyarbakır’da orta ve ağır hasarlı binalarda ölüm tehlikesi yaşayan kaç kişi yaşamaktadır?
 
9- Diyarbakır’da orta ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen veya tahmin edilen kaç bina vardır ve kaçı hakkında işlem başlatılmıştır? 

Bölgeden yalnızca iki il bu listeye girdi! Biri Diyarbakır Bölgeden yalnızca iki il bu listeye girdi! Biri Diyarbakır

10- Diyarbakır’da bulunan boş haldeki ağır ve orta hasarlı binaların yıkılmasını engelleyen sebepler nelerdir? Bina sakinleri arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı yıkılamayan bina var mıdır?”

Kaynak: Haber Merkezi