Diyarbakır’da Hazine'ye ait 706.40 m² arsa açık artırma ile satılacaktır. Arsa Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Fatih Mahallesinde bulunmaktadır. İmara açık olan arsa tahmini bedeli 848 bin olarak açıklanmakta. Geçici teminat olarak istenmekte olan miktar ise 254 bin civarında. İhale tarihi de buna göre belli oldu. Mayıs ayının 5’inde ihale saat 10.00’da başlayacaktır.

Diyarbakır’da Paskalya tarihi kilisede kutlandı Diyarbakır’da Paskalya tarihi kilisede kutlandı

İHALE İÇİN İSTENENLER

İhaleye katılacak isteklilerin ihale saatine kadar;                                                                                                                                          a) Geçici teminatın yatırıldığına dair Makbuzun; (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankaların verecekleri süresiz teminat mektupları. Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen İç borçlandırma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler.

b)Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (Tebligat olarak Türkiye de adre göstermeleri zorunludur.)

c) Gerçek kişilerin Nüfus Cüzdan örneğini, Tüzel kişilerin ise Vergi Kimlik Numaralarını ibraz etmesi gerekmektedir. Özel Hukuk tüzel kişilerin, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu, Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunulacak kişilerin tüzel kişiliği temsilen yetkili olduğu belirtir belgeyi vermeleri istenmektedir.

İHALE NEREDE YAPILACAK?

Hazineye ait taşınmazın satış ihalesi Açık Teklif Usulü ile yukarıda belirtilen tarih ve saatte Çınar Mili Emlak Şefliğinde ihale  komisyonu huzurunda yapılacaktır.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK