Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde acil servis bölümünde görevli olan HEKİM-SEN Diyarbakır İl Temsilcisi Dr. Haçim Hizol’un, iki hasta yakını tarafından darp edilmesi sonrası Diyarbakır Tabipler Odası’ndan tepki geldi. 

Diyarbakır’da Bir Hekim Darp Edildi! Tepki Geldi

Diyarbakır, Batman ve Urfa’ya ulaşım uyarısı geldi! Aman dikkat Diyarbakır, Batman ve Urfa’ya ulaşım uyarısı geldi! Aman dikkat

“BU SORUNU ÖNEMSEMEYEN KAMU OTORİTELERİ SALDIRILARDAN SORUMLUDUR”
Yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Tabipler Odası, “Maalesef bugün yine bir hekim arkadaşımızın şiddete uğradığı haberini aldık. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde hasta ve 2 yakını Acil Tıp Asistan'ı Dr. Haçim İzol arkadaşımıza saldırmıştır. Toplumda egemen kılınan şiddet dili, sağlık emekçileri ve toplumu karşı karşıya getiren, emekçileri itibarsızlaştıran söylemler, çökmüş sağlık politikaları ile sorunu derinleştiren, şiddet konusunda göstermelik adımlar atıp bu sorunu önemsemeyen kamu otoriteleri bu şiddet ikliminden ve saldırılardan sorumludur. Yıllardır sürdürdüğümüz şiddet karşıtı mücadeleye hastanelerde işlemeyen göstermelik X-RAY cihazları gibi ciddiyetsiz yöntemlerle sorunu bütünlüklü ele almayan yetkililere bir kez daha sorumluluklarını hatırlatıyor, başta sağlıkta olmak üzere toplumsal yaşam alanlarında şiddet son bulana kadar mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi