Yenişehir Mahalle Muhtarı Aziz Keleş, doğup büyüdüğü ve esnaflık yaptığı mahallenin çocuklarını sevindirmek için “Küçük Kalplere Dokunuş” projesini başlattı. Muhtarlık görevine başladığından bu yana almış olduğu 4 aylık maaşının tamamını bu projede harcayarak birinci ve ikinci kademe ilköğretim öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu.

200’DEN FAZLA ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI
Belediye ve devlet kurumlarından yapılan yardımların bu sene yetersiz olduğunu kaydeden Keleş, “Ben bu mahallede büyüdüm, bu mahallede esnaflık yaptım, dolayısıyla mahallemizin sorunlarını iyi biliyorum ve birçok aileyi de yakından tanıyorum. 19 binden fazla bir nüfusa sahip olan Yenişehir Mahallemizde dar gelirli bir çok aile tespit ettik. Onlara bir nebze olsun maddi katkıda bulunmak için “Küçük Kalplere Dokunuş” projemizi başlatarak 200’den fazla öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. ” dedi.

“GÖZLERİNDEKİ O MUTLULUK HER ŞEYE DEĞER”
Yetim ve öksüz öğrencilere defter, kalem, silgi ve kalemtraştan oluşan kırtasiye malzemesi ile ayakkabı ve beslenme çantası hediye ettiklerini, hedeflerinin 500 öğrenciye ulaşmak olduğunu söyleyen Aziz Keleş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birkaç hayırseverden gelen kısmi yardım ve 4 aylık maaşımla kırtasiye malzemesi aldık. Bunları 200’den fazla öğrencilerimize dağıtmak suretiyle minik kalplerine dokunmuş olduk. Muhtarlığımıza gelerek hediyelerini alan küçük çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluğu ve gözlerindeki o ışıltıyı görmek her şeye değer. Keşke imkânımız olsaydı da daha fazlasını yapabilseydik. İmkânlarımızın 
yetersizliğinden dolayı önceliği yetim ve öksüz çocuklara verdik. Hayırsever halkımız, yapacağı yardımlarla  “Minik Kalplere Dokunuş” projemize ortak olarak çok daha fazla öğrenciye ulaşmamıza vesile olabilirler.”

DEDAŞ duyurdu! Diyarbakır’da lambalar gündüz açık olacak DEDAŞ duyurdu! Diyarbakır’da lambalar gündüz açık olacak

Yardımların hak eden kişilere ulaşması ve güven duygusunun suistimal edilmemesi için sadece hayırseverler ile ihtiyaç sahibi kişiler arasında bir köprü olmayı tercih ettikleri aktaran Keleş, “Bizatihi kendilerinin gelip dar gelirli aile çocuklarına yardımlarını ulaştırmalarını arzuluyorum.  Bu vesileyle o küçük çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görüp, minik kalplerindeki sıcaklığı ve heyecanı görme şansını yakalamış olurlar.”  dedi.

“BAŞKA PROJELEREMİZ DE OLACAK”
Çocuklarla ilgili bir çok projelerinin olduğunu ifade eden Keleş, “Mahallemize kütüphane, çocuklar için yüzme havuzu ve futbol-basketbol sahası kazandırmak için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz olacak. Çocuklarımıza yönelik bir çok sosyal etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.
Hizmet etmek için seçildiğini ifade eden Keleş meslekdaşlarına da seslenerek, “Gelin hayırda yarışalım. Bu yarışın kaybedeni olmaz.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi