Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar" Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar"

Ekonomik durumlar sadece dar gelirli aileleri değil öğrenci ve normal gelirli aileleri bile etkiledi. Diyarbakır en iyi yemek şehirlerinde ikinci sırada yer alıyor. Birbirinden güzel ve lezzetli yemekleri ile Mezopotamya’nın kalbi olan Diyarbakır’da yemek fiyatları uçtu. Fiyatların her geçen gün arttığı Diyarbakır’da öğrenci ve dar aileler zorlanmaya başladı. Daha uygun fiyatta satılan lokantaları tercih etmeye başladılar.

ÇALIŞAN İŞÇİLER VE ÖĞRENCİLER SIK SIK ZİYARET EDİYOR
Merkez Yenişehir ilçesinde bir lokantada satılan yemeklerin fiyatı dar gelirli aileleri bir nebzede olsa sevindirdi. 4 çeşit yemeğin 100 lira olduğu lokantanın yakın çevresinde bulunan öğrenciler ve çalışan kişilerin akınına uğruyor. Öğrenciler yemek fiyatından ve yemeklerin lezzetinden memnun kaldıklarını söyledi.

“YEMEKLERİ DE ÇOK GÜZELDİR”
Öğlen molasında yemek yemeye gelen bir işçi; “En ucuz yemek ücreti neredeyse 280- 300 lira arasındadır. Bir ekmek arası 100 liradır. Allah onlardan razı olsun ne yersek yiyelim 4 çeşit yemeği 100 liradan veriyorlar. Yemekleri de çok güzeldir” Diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER YESİN DİYE 4 ÇEŞİT YEMEK 100 LİRA”
Herkes yesin diye 4 çeşit yemeği 100 liradan veren lokanta işletmecisi; “Biz bu işe başladığımız zaman maliyetler bu kadar yüksek değildi. Sonradan enflasyon bu kadar yükseldi. Yükseldiği zaman da 3 kazanıyorsak 5’te gözümüz olmadı. Etrafımız zaten eğitim kurumlarıyla dolu. Öğrenciler var burada. Bir nebze de olsa onlara yardım amaçlı devam ettirelim dedik. Tabi bundan biraz etkilendik. Önce 45 liradan başladık sonra 55, 65, 80 lira en sonda 100 lirada durduk. Şuanda yemek fabrikalarında standart fiyat 120 liradır. Biz 4 çeşit yemeği 100 liradan veriyoruz. Öğrencinin cebinde bazen 120 lira olmayabilir. Bizde sırf öğrenciler ve dar gelirli aileler yiyebilsin diye 100 liradan veriyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL