Merkez Sur ilçesinde bulunan ve yıllara meydan okuyan tarihi Nalbantçılar Çarşısındaki esnaflar çarşılarının yenilenmesi için belediyeye çağrıda bulundu.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak! Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak!

Sur ilçesinde bulunan ve eskiden sabuncuların olduğu daha sonra nalbantçıların sokağı olarak kullanılan çarşı günde onlarca vatandaşın uğrak alışveriş adresi konumunda.

TARİHİ ÇARŞIDA YENİLENME TALEBİ
2015-2016 Sur olaylarından dolayı tahrip olan dükkanların bir çoğu Diyarbakır mimarisine uygun olarak yenilendi. Gazi Caddesi güzergahının başından sonuna kadar tüm dükkanlar tek tip olarak yenilenmişti. Aşefçiler çarşısı yanında bulunan nalbantçılar sokağındaki çarşı esnafları da dükkanlarının yenilenmesi talebinde bulundular. Çarşının çok eski olduğunu dile getiren esnaflar yenilenmesinin hem vatandaşlar açısından hem de estetik bir görünüm katacağını söylediler. Çarşı esnafları belediyeden Gazi Caddesindeki Diyarbakır’ın mimarisine uygun olarak ahşaptan yapılan dükkan yenilenmesinin aynısının yapılmasını talep ettiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL