Maraş merkezli depremlerinden sonra Diyarbakır dahil 11 ilde depremzedeler için TOKİ konutları yapıldı. Depremden etkilenen Diyarbakır’da da ilk etapta 6 bin 400 TOKİ konut Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşlar yavaş yavaş evlerine yerleşmeye başlasa da sorunlar bitmek bilmiyor.

Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor

Diyarbakır Otobüs Ulaşım

EKMEK ALMAK İÇİN OTOBÜSE BİNİYORLAR
Vatandaşlar yavaş yerleşmeye başlarken birçoğu da taşındığı için pişman olduklarını dile getirdi. Oğlaklı TOKİ’lerinin yakınlarında ne fırın var ne hastane var ne okul var ne de bir market… Vatandaşlar bir ekmek almak için otobüse biniyor. Sadece Büyükşehir Belediyesine ait Ring araçları geçiyor. Fakat ring araçları ücretsiz olmasına rağmen depremzedelerden ücret alındığı söylendi. Depremzedeler, Çölgüzeli TOKİ’lerinde bulunan vatandaşlardan ring ücreti alınmadığını fakat neden Oğlaklı da bulunan depremzedelerden ring ücreti alınıyor diye sitem ettiler. Vatandaşlar ücretsiz olan ring araçlarından ücret alınmasından şikayetçi olduklarını belirtti.

Diyarbakır Deprem Konut Toki (2)

DEPREMZEDELERDEN ÜCRET ALINIYOR
Mücadele’ye konuşan Oğlaklı TOKİ’lerinde oturan şikayetçi olan bir vatandaş şöyle konuştu: “Akşam ve sabah saatlerinde Oğlaklı ring araçların da çok sıkıntılar yaşanıyor. Ring araçları 40 dakikada bir kalkıyor. Millet sıcakların etkisiyle de büyük sıkıntılar çekiyor. Şikayetlere rağmen belediye duyarsız kalıyor. 15 dakikalık yola şoförler 25 dakika dinleniyor şehirlerarası yolculukta bile 600 km de yarım saat dinleme yapılıyor. Çölgüzeli TOKİ'lerinde ring araçların da ücret alınmaz iken (on yıldır alınmıyor)bizler depremzede olmamıza rağmen bizden ücret alınıyor, ring araçların da ücret alındığı dair bir kanun var mıdır? Bizde de ücret alınmasın sefer sayıları artırılsın, direk Dağkapı seferleri başlatılmasını istiyoruz. Yarın öbür gün okullar açılınca ne olacak, kiraların yüksek olması nedeniyle halk Oğlaklı’ya taşınıyor, nüfus gittikçe artmaktadır.”

Muhabir: Abdullah AKYOL