Son dönemlerde işletmelerin ödemeleri IBAN üzerinden talep ettiğine yönelik şikayetler arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu yöntemi kullanan işletmelerin peşine düştü. Vergi müfettişleri, sürekli para gönderilen banka hesaplarını incelemeye aldı. Diyarbakır’da da esnaflara ceza geldi, önlemler alındı.

DİYARBAKIR’DA ESNAFLAR ÖNLEM ALMAYA BAŞLADI
Vatandaşların kredi kartı ile ödeme yapmalarını kabul etmeyerek IBAN'a transfer isteyen işletmeler Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın radarına girmişti. Buna göre Banka hesapları üzerinde çalışarak parayı takip eden vergi müfettişleri hesabına sürekli farklı kişilerden havale gelen banka hesabı sahiplerine cezalı tarhiyatlar uygulanmaya başlanınca Diyarbakır’daki esnaflar buna yönelik önlemler almaya başladı.

Diyarbakır halayda durdurulamıyor! Bölge birincisi oldular Diyarbakır halayda durdurulamıyor! Bölge birincisi oldular

IBAN DÖNEMİ BİTTİ POST DÖNEMİ TEKRARDAN BAŞLADI
Diyarbakır’da bir dönem sona mı eriyor? Geçtiğimiz aylarda IBAN dönemi yaygınlaşmaya başlamıştı. Neredeyse tüm esnaflar post yerine IBAN’la para transfer dönemini başlatmıştı. Vatandaşların kredi kartı ile ödeme yapmalarını kabul etmeyerek IBAN'a transfer isteyen işletmeler Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın radarına girmişti. Geçtiğimiz aylarda esnafların IBAN kullanımına yasak geldi. Bazı esnaflar bu kuralara uymayınca çoğu esnaf binlerce lira ceza yedi. Diyarbakır’daki esnaflarda ceza yememek için işlettikleri yere IBAN geçersizdir yazısı asmaya başladı. IBAN kullanıp ceza yememek isteyen esnaflar post dönemini tekrardan başlattı.

Muhabir: Abdullah AKYOL