Diyarbakır'da bir vatandaş, gölette gördüğü hayvan karşısında hem çok şaşırdı hem de çok korktu.  Böyle bir hayvanı ilk kez gören vatandaş, fotoğrafını çektiği hayvanın ismini arama motoru Google’de aramaya başladı.

Diyarbakır'da nesli tükenmekte olan bir su samuru görüntülendi. Kırsaldaki bir gölette su samurunu gören bir vatandaş, ilk kez gördüğü su samurunun kendisine saldırır diye çok korktuğunu dile getirdi. 

Diyarbakır’daki festivale Nihat Hatipoğlu ve Mustafa Karataş da geliyor Diyarbakır’daki festivale Nihat Hatipoğlu ve Mustafa Karataş da geliyor

Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Beybulak Köyü Sarıkaş Mezrası'nda yaşayan bir vatandaş, Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği'nce (IUCN) Nesli Tükenme Tehdidine Yakın kategorisinde sınıflandırılan bir su samurunu gördü.

Çamurlu bir su gölettin de gördüğü hayvanın ne olduğunu bilmediğini belirten vatandaş, taş attığı hayvanın kendisine saldıracağını düşündüğü için çok korktuğunu söyledi.

Hayatında ilk kez böyle bir hayvan gördüğünü kaydeden vatandaş, hayvanın fotoğrafını çekip arama motoru Google’de ismini aradığını dile getirdi.

Google’de yaptığı arama sonucunda, gölette gördüğü hayvanın nesli tükenmeyle karşı karşıya olan bir su samurunun olduğunu anlayan vatandaş, çektiği su samuru fotoğraflarını ailesi ve arkadaşlarına gösterdi.

Mezralarında ve çevredeki kırsal alanlarda ilk kez bir su samurunun görüldüğüne ve kendisinin de ilk kez bir su samuru gördüğüne vurgu yapan vatandaş, hayvandan korktuğu için daha sonra alandan uzaklaştığını söyledi.

Nesli tükenmekte olan su samurları ve diğer hayvanların da korunması gerektiğini sözlerine ekleyen vatandaş, görüp görüntülediği su samuru karşısında uzun süre şaşkınlığını gizleyemediğini ifade etti. 

Muhabir: Orhan YALÇIN