Diyarbakır Organize Sanayi ve Tekstil Kentte bulunan bazı tekstil fabrikasında işçiler her gün isyan ediyor. Zorunlu mesaiye kalmak istemeyenler artık illallah etti. İşçiler zorunlu mesai yaptıran fabrika sahiplerinden şikayetçiler. Mücadele’ye konuşan ve ismini vermek istemeyen bir işçi sözlerine şöyle devam etti; “Biz zaten sabahın köründe kalkıyoruz buraya geliyoruz. Akşam 6 ile 6 buçuk arasında mesaimiz bitiyor. Fakat haftanın en az 2 günü zorunlu mesaiye bırakılıyoruz. Zorunlu mesaiye bırakıldığımızda ise servislerin hiçbiri çalışmıyor. Bizi burada resmen esir bırakıyorlar. Bizde servisler çalışmadığı için mecburen mesai yapıyoruz. Mesai ücreti de saat başı 60 liradır. Biz 60 lira için 2 saat fazladan mesai yapıyoruz. Eve gidene kadar zaten saat 21’i buluyor. Bu duruma yöneticilerin el atmasını istiyoruz. Hadi desek bayram yaklaşıyor o da yok. Bayram yaklaştığında biz anlayışla karşılıyoruz. Çünkü yetiştirilmesi gereken onca elbise var. Fakat bayram değil seyran değil. İşçiler olarak zorunlu mesainin kaldırılmasını istiyoruz. Zaten zorunlu mesai yaptırmakta büyük bir suçtur. Bu duruma birilerinin dur demesi gerekiyor”

Diyarbakır’daki festivale Nihat Hatipoğlu ve Mustafa Karataş da geliyor Diyarbakır’daki festivale Nihat Hatipoğlu ve Mustafa Karataş da geliyor

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Organize Sanayide bir tekstil firmasında zorunlu mesai yaptırması sonrası işçiler tepki göstermişti.

Muhabir: Abdullah AKYOL