Diyarbakır'ın “Vicdan Anıtı” üzgün: Bakım istiyor Diyarbakır'ın “Vicdan Anıtı” üzgün: Bakım istiyor

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi Mezarlık Caddesi 1056. Sokakta bulunan, hayvan besi ve kaçak kesim yerleri mahalleliyi adeta bezdirdi. Ağır koku ve kanalizasyona akan kan ve çevreye saçılan hayvan pisliği yüzünden evlere büyük farelerin girdiği söylendi. Mahalleliler yıllardır diken üstünde yaşadığını söylediler. Mahallede ise sürekli bu durum yüzünden farelerin ortalıkta cirit attığı söylendi.

“SORUNU BİR TÜRLÜ KİMSE ÇÖZEMEDİ”
Yeniköy Mahalle Muhtarı Mehmet Özkaplan, durumu İl Valisine, Büyükşehir Belediyesine, yetkili kurumlara durumun çözülmesi için bilgi verdiğini, buna rağmen aylardır hiçbir yetkili kurumun konu ile hiç ilgilenmediğini söyledi. Muhtar Özkaplan yıllardır mahalleliler kaçak hayvan kesiminin yapıldığı yerin taşınması için çaba sarf ettiğini fakat hiçbir sonuç alamadığını söylediler. 

“MAHALLENİN TEK SORUNU KAÇAK KESİM YERİNİN KAPANMASIDIR”
Mücadele’ye konuşan Yeniköy Mahalle Muhtarı Mehmet Özkaplan, “8 bin kişilik mahallemizdeki en büyük sorun 1056. Sokakta bulunan hayvan besi ve kaçak kesim yeridir. Yıllardan beridir orasının kapatılması gündemde. Buraya herkes şikayet için ne para yardımı için ne temizlik sorunu için ne de başka bir sorun için geliyorlar. Gelseler bile çok nadirdir. Mahallemizde pek sorun yoktur çok şükür. Tek sorunumuz vardır. O da tüm mahallenin ortak sorunu olan kaçak kesim yapan yerin kapanmasıdır. Mahalleliler sürekli evlerini farelerin bastığını söylüyor. Atılan hayvan pisliği atıklar yüzünden evlere sürekli fareler giriyor. Birçok vatandaş evlerini bırakıp gittiler. Fakat onlar gitmediler. Kışın yağmur yağdığında orası çamur içinde kalıyor. Hem çok ağır koku, hem görüntü olarak cidden mahalleliler şikayetçi. 

“PARKI KALDIRDILAR YERİNE KAÇAK HAYVAN KESİMİ YAPILAN YERE ÇEVİRDİLER”
Kaçak hayvan kesimi yapılan yer daha önce çocuk oyun parkı olarak kullanılıyordu. Parkı kaldırdılar, burayı kaçak hayvan kesimi yapılan yere çevirdiler. Vatandaş artık illallah etti. Bir an önce bu kokudan ve farelerden mahalliler kurtulmak istiyor. Yerine tekrardan park yapılmasını veya farklı bir proje olursa vatandaşların yararına kullanılabilecek bir alan olmasını istiyoruz. Yeter ki burası kaldırılsın. Vatandaşlar hepsi mağdur oluyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL