Bakan açıkladı: İşte Diyarbakır deprem konutlarında son durum Bakan açıkladı: İşte Diyarbakır deprem konutlarında son durum

Diyarbakır’da kültür sanat etkinlikleri düzenleyen Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED), Sur ilçesinde 29 Eylül - 5 Ekim tarihlerinde yapacağı “Kadın Surfest Festivali” startı verdi. Festival, Sur ilçesinde bulunan tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde yapılan etkinlikle başladı. Etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
 
Açılış konuşması yapan KASED Başkanı Saliha Ayata, katılan ve etkinliğin yapılmasına destek olan herkese teşekkür ederek, söze başladı. Festivali Kürtlerin hafızalarını koruma ve Kürt kadınlarının kültür sanat çalışmalarına daha kolay ulaşmaları amacıyla yaptıklarını ifade eden Ayata, festivalin açılışını da halkların ortak seslerini göstermek amacıyla Ermeni ve Kürtçe konserlerle başlattıklarını belirtti. Festival boyunca birçok kültürel etkinlik olacağını dile getiren Ayata, “Kürt kadınlarının kültürlerini tarihsel olarak nasıl savunduklarını göstermek istiyoruz” dedi.
 
Açılış konuşması ardından festival Kürt sanatçı Mizgin Turan’ın seslendirdiği Kürtçe ezgilerle sürdü. Turan, dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Son olarak Ermeni sanatçı Meral Ayvaz sahne aldı.
 

Kaynak: MA