Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

Kurban Bayramı ve yaz tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Diyarbakır’da, konaklamanın yanı sıra yeme-içme mekanları ve fiyatları da araştırma konusu oldu. Kentte de tatillerde uzak yerlere gitmeyi tercih etmek istemeyenler Diyarbakır’ın eşsiz tarihi güzelliğini yaşamak istiyor. Vatandaşlar ekonomik durumlarına göre kahvaltı mekanları arayışına girerken, Diyarbakır’da kahvaltı fiyatları 450 lirayı kadar çıktı. Peki, 2024 Diyarbakır’da kahvaltı menüleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

DİYARBAKIR’DA KAHVALTI FİYATLARI 450 LİRAYA KADAR ÇIKTI
Diyarbakır’da bir sosyal medya hesabının yaptığı araştırmada, kentteki kafe, lokanta ve restoranlarda kahvaltı fiyatlarının yüksek olduğu görüldü. Ortalama bir restoranda klasik bir kahvaltı menüsü sucuğu, sahadan yumurtası ve bal kaymağı ile kişi başı ödenecek ortalama fiyat 450 lirayı buluyor. Dört kişilik bir aile kahvaltısını ortalama bir restoranda yaptığında ödenecek hesap ise 1800 lirayı bulmakta.

DİYARBAKIR’DA EN DÜŞÜK KAHVALTI 275 LİRADAN BAŞLIYOR
Diyarbakır’da kahvaltı için dışarıda olmayı tercih edenler havaların ısınmasıyla birlikte Diyarbakır’daki kahvaltı fiyatlarını gündeme aldı. Fahiş ve haksız fiyat tartışmalarının yaşandığı bir zaman diliminde Diyarbakır’da bir kişilik kahvaltının en düşük 275 liradan başlaması tartışmalara neden oldu.

Diyarbakır’da Kahvaltıların Vazgeçilmezi İşte Tarifi

VATANDAŞ FAHİŞ FİYATLARA TEPKİLİ
Diyarbakır ve diğer illerde serpme kahvaltının tamamen israf olduğunu söyleyen vatandaşlar, kişinin kendi kahvaltısını seçme hakkının olması gerektiğini, aynı kahvaltıyı popüler kahvaltı salonlarının bir iki sokak aşağısın da ya da yukarısın da hizmet veren kahvaltı salonundan farklı fiyatlarla satıldığını ifade etti. Diyarbakır’da bir kahvaltı fiyatının 450 liraya çıktığını belirten vatandaşlar, fahiş fiyatlar için denetim çağrısında bulunuyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK