Diyarbakır Yenişehir ilçesi Eski Hal civarındaki Sakatatlar Çarşı’nın karşısında bulunan bir ara sokakta esnafların, iddiasına göre, yaklaşık bir ay önce kanalizasyon borusunun kırılıp sokağı su basmıştı. Su basan sokakta kasap dükkanı işleten Tekin Nemutlu, yaklaşık bir ay önce kırılan kanalizasyon borusunun onarılması için bölgeye gelen DİSKİ ekiplerince sokakta çalışma başlatıldığını söyledi.

Kırılan kanalizasyon borusunu değiştirmek için yerdeki kaldırım taşlarını yerinden söken DİSKİ ekiplerinin boruyu değiştirip onardığını kaydeden kasap Nemutlu, sökülen kaldırım taşları yerine döşenmediği için özellikle de yaşlı engelli vatandaşların sokakta geçmekte zorluk yaşadığını dile getirdi.

Taşların söküldüğü yerde su topladığı için sokakta koku oluştuğunu kaydeden Nemutlu, DİSKİ’nin yaklaşık bir aydır çalışmasını tamamlamasına rağmen üst üste konulan taşların halen yerine döşenmediğini ifade etti.

Kasap dükkanının önündeki kaldırım taşlarının yeniden döşenmesi için defalarca Yenişehir İlçe Belediyesi’ni aradıklarını ve belediyenin kendilerine 3 gün içinde gelip taşları döşeyeceklerini ifade eden Nemutlu, belediyenin kendilerini oyaladığını savundu.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın