Olay Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde meydana geldi. Abdülhamit Altan (31) 4 çocuğunun annesi Ayşe Altan’ı (30) katletti. Altan hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, 4 küçük çocuğun “Annemiz, babamız içerde öldü” şeklinde sokakta bağırmaları üzerine komşuların olayı polise bildirdiği, 2 katlı eve gidildiğinde dış kapının açık olduğu, kilitli oda kapısının kırılarak açılmasıyla Ayşe Altan’ın yüz üstü cansız bedeniyle karşılaşılması üzerine soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Katil zanlısı kocanın polise verdiği ifadesi kan dondurdu:

EVE GELDİĞİNDE MERDİVENLERDE BİRİNİ GÖRMÜŞ
Sözcü'nün haberine göre bir akaryakıt istasyonunda gece çalışan Abdülhamit Altan’ın, mesai arkadaşının rahatsızlanması nedeniyle işten erken çıkıp eve gitti. Altan'ın eve geldiği sırada merdivenlerde bir erkek şahsı gördüğü ve bu kişiyi takip etmek isterken şahsın ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdiği bildirildi.

Diyarbakırlı kayıp Rojin'den yeni gelişme! Kıyafet bulundu Diyarbakırlı kayıp Rojin'den yeni gelişme! Kıyafet bulundu

Bunun üzerine Altan'ın eve girerek eşine 'Bu kaçan adam kimdi?' sorusunu yönelttiği aktarıldı. Altan'ın bu soruyu sorduktan sonra eşinin yüzünün kızardığı ve kaçamak cevaplar verdiği, saçlarının da ıslak olduğunu görünce eşini öldürmeye karar verdiği ifade edildi.

SAÇLARINI ISLAK GÖRÜNCE EŞİNİ ÖLDÜRMEYE KARAR VERMİŞ
Eve gelip eşine, “Bu kaçan adam kimdi?” diye sorunca Ayşe Altan’ın yüzünün kızardığı ve kaçamak cevaplar verdiği, saçlarının da ıslak olduğunu görünce eşini öldürmeye karar verdiği ifade edildi.

ALDATMAYA YÖNELİK SOMUT BİR DELİL BULUNAMADI
İddianamede, sanığın eşini öldürmeyi 1,5 yıl önceden kafasına koyduğu ve en uygun zamanı beklediği, ancak öncelikle eşini intihar etmeye zorladığı, bu konuda eşine birçok kez baskı yaptığı belirtildi. Sanığın aldatma iddiasını destekleyecek somut hiçbir bir delil bulunmazken, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Kaynak: Haber Merkezi