Afrika‘nın sultan kelebeği Diyarbakır’da görüldü! Afrika‘nın sultan kelebeği Diyarbakır’da görüldü!

Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürürken, bu olay Mardin’in Midyat ilçesinde 2015 yılında yaşanan Ecrin yeniden hatırlattı.

Narin Güran Yüksel Güran Diyarbakır Bağlar

NARİN GÜNLERDİR ARANIYOR
Narin Güran’ın kaybolduğu günden bu yana bölgede Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarda jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle de havadan destek verildi. Ayrıca Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Narin’i arama çalışmaları sürerken, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin 18 yaşındaki ağabeyi Enes Güran olduğu öğrenildi. Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen Enes Güran'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği, yapılacak incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

ECRİN NASIL KAYBOLDU?
Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyü nüfusuna kayıtlı, Gölcük Mahallesi'nde oturan Bekir ve Nursel Tunç'un 3 çocuğundan Ecrin Tunç, 14 Haziran 2015'te gittikleri Harmanlı köyünde, "Bakkala gidiyorum" diyerek evden çıkmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Köydeki aramalardan sonuç alınamayınca olayın güvenlik birimlerine bildirilmesi üzerine AFAD ekipleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden arama kurtarma ekipleri, jandarma ve güvenlik korucuları da arama çalışması yapmış ama sonuç alamamıştı. Bölgede bir helikopter desteği ile de aramalar yapılmış ancak Ecrin'in izine rastlanmamıştı. Son olarak köylülerden birinin Ecrin'i Çamyurt yönünden gelip Ziyaret yönüne devam eden gri veya sarı renklerde bir otomobilde gördüğünü söylemesi üzerine, Ecrin'in kaçırılma ihtimaline karşı aracın tespiti için MOBESE, güvenlik, PTS kamera kayıtları Cumhuriyet Savcılığı'nın yazılı talimatıyla temin edilerek incelenmeye alınmış, ancak ondan da bir sonuç çıkmamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi