Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Gazi Caddesinde Kestane satan Abdurrahman Çiçek, kurduğu seyyar tezgâhı ile 40 yıldır bu sektörde çalıştığını söyledi. Sinop, Bartın ve İzmir’in Ödemiş ilçesinden kestane siparişi verdiğini belirten Esnaf Çiçek, “Diyarbakır’da benim dışımda közde kestane pişiren başka hiç kimse yok. Elbette ki közde pişirilen kestanenin tadı daha güzel oluyor. Hafta sonları daha yoğun olduğu için haliyle bu durum bize de yansıyor. Onun dışında bazı günler oluyor ki 5 kilo da satıyorum, bazı günlerde ise en fazla 2 kilo satabiliyorum” dedi.
400 LİRADAN ALIP, 1000 LİRADAN SATIYOR
Kestane’nin genel fiyatları hakkında bilgi veren Çiçek, “Toptan kilosu biz pişiriciler için 350 ile 400 arası satılırken, bizde pişirdikten sonra kilosunu 1000 liradan satıyoruz. Ama genelde insanlar 100 gramı 100 liradan alıyor. Kestane’yi pişirirken ocağa önce çizik tarafı bırakılmalı, aksi halde kestaneler hiçbir şekilde çatlamaz. Çizik tarafı piştikten sonra ise öbür tarafa çevrilecek, daha sonra da servis edilmeye hazır hale gelecekler” diye konuştu.