Diyarbakır’da tayin döneminin geride kalmasıyla beraber birçok yeni kiracı konutlarına taşınırken geçmiş dönemden beri kiracı olarak yaşayanların kiralarında ise fahiş seviyelerde artış yaşandı. Birçok kiracı, aylık gelirinin neredeyse tamamını kiraya verirken yetkililerin de sessiz kalması, ev sahibi ve kiracı probleminin de devam edeceğini göstermekte.

Konut

DEPREM OLDU KİRALAR ARTTI! VİCDANLAR ERİDİ GİTTİ

Maraş merkezli depremler sonrasında binlerce insan hayatını kaybederken, “Asrın Felaketi” yüreklerde merhamet duygusunu artırmak yerine daha da katılaştırdı ve konut kiraları da fahiş oranlarda yükselmeye başladı.

Bakan duyurdu Sosyal konutlar teslim ediliyor

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi, konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe olarak dikkat çekerken, yetkililerin geçtiğimiz yıl yaşanan kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan problemlere kalıcı bir çözüm bulamaması da sorunun önümüzdeki dönemlerde devam edeceğini göstermekte.

KİRALIK KONUTLAR 20 BİNLERİ AŞTI!

Yurt genelinde asgari ücret 17 bin lira olurken, Diyarbakır’da konut fiyatlarının 15 bin liranın üzerinde olması birçok işçinin bir aylık emeğinin yalnızca kiraya verildiği gerçeğini ortaya koymakta. 2024 yılı itibariyle Diyarbakır’da birçok kiracı, Mücadele’nin ihbar hattına barınma noktasında yaşamış oldukları sorunları dile getirirken, kentin siyasilerinin bu konuda ortak bir çözüm için çaba göstermemesi dikkat çektiği gibi tepkilerin de odağı halini aldı.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak! Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak!

Diyarbakır Deprem Konut Toki (2)

KİRAYA VERİLEN PARA, TÜKETİMDEN KISILIYOR!

Aylık kazancının büyük bir kısmını kiraya veren vatandaşlar, tüketiminden kısarken Türkiye’de bu tabloda en az “et tüketen” ülkeler listesinde yer aldı. Vatandaşlar, ailesinin ve çocuklarının sağlıklı yaşamı tüketime harcaması gereken miktarı konut kiralarına verirken, acınası tablo vahim bir hal almaya devam ediyor. Peki bu tabloya göre Diyarbakır’da kiralar ortalama kaç lira seviyelerinde?

TOKİ, Diyarbakır’da 2 konut satacak!

EN PAHALI İLÇE KAYAPINAR!

Kiralık konutların en yüksek seviyelerden kiraya verildiği merkez ilçe Kayapınar olurken, Bağlar ilçesinde de kiralar benzeri bir tablo ortaya koymakta. En ucuz yer olan Yenişehir ve Sur’da ise konutlar yine cep yakmaya devam ediyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER