Merkez Yenişehir ilçesinde yeni açılan bir kitapçı "İkinci El Kitabını Getir, İstediğin Kitabı Al" kampanyası başlattı. Herhangi bir süre sınırı olmayan bu kampanya istenilen zamanda eskiyi getir yeniyi götür sistemi ile ilerliyor. Kitapların özelliğine göre farklı kitap tekliflerinin sunulduğu bu örnek çalışma sosyal hayatta paylaşımı ve kitap okuma bilincini ilerletme amacıyla kitapseverlerini bekliyor. 

“İkinci El Kitaplarını Getir, İstediğin Kitabı Al” adlı örnek çalışma Yenişehir ilçesi Lise caddesinde bulunan bir kitap kafede başlatıldı. Kampanya, kitap okuma alışkanlığı olmayanları da okumaya teşvik etmek ve bilinçli bir toplumun temellerini desteklemek için düzenleniyor.

Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor

Vatandaşların okudukları kitapları paylaşarak yeni kitaplar edinmelerini sağlamak amaçlı yapılan bu çalışma diğer kitapçılara da örnek bir çalışma olması açısından önemli. Ayrıca kitapların okunurluğu göz önüne alındığında bir ikinci el kitaba istenilen bir kitap da verilebilecek. Diyarbakırlılar artık evlerinde birikmiş olan ikinci el kitapları bu kitap kafeye verebilecek ve karşılığında diledikleri kitapları seçebilecekler.

Muhabir: Gurbet İpek