Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kemal Sunal'ın Meraklı Köfteci filminden aldığı ilhamla köftecilik yapan Sedat Kılıç, müşterilerini memnuniyetle karşılıyor. Seyyar satıcı arabasıyla 30 yıldır köftecilik yapan Kılıç, "Kemal Sunal'ın büyük bir hayranı olarak hatırasını Diyarbakır'da da yaşatmak istedim. Bu yüzden böyle bir şey yapmaya karar verdim" dedi.

Diyarbakır'da Bir Kemal Sunal Hayranı Hatırasını Köftelerle-1

"ÜCRETTE ANLAŞAMADIK"
Sosyal medyada yayılan haber ve videosundan sonra bir yönetmen tarafından kendisiyle iletişime geçilip bir gün boyunca yaptığı çalışmasının belgeselini yapmak istediklerinin altını çizen Sedat Usta, "Verdiği röportaj ve yayılan haberlerden sonra benimle belgesel yapmak istediler, sabahtan akşama kadar gün boyunca her anımı saniye saniye çekip belgeselini yapalım dediler. Bunun karşılığında da 100 bin lira teklif ettiler. Fakat ben ücreti az bulduğum için kabul etmedim. Benim üzerimden milyonlar kazanırken bana 100 bin lira gibi cüzi miktarı teklif etmeleri insanı enayi yerine koymak gibi bir şey. Tekrar uğrayacaklarını ve bu süreçte kimseye röportaj vermememi istediler yalnız ben onlara dedim ki kendi bildiğimi okur istediğime de konuşurum" dedi.

Diyarbakır'da Bir Kemal Sunal Hayranı Hatırasını Köftelerle

Diyarbakır'ın tescilli lezzetinde fiyat belli oldu! Diyarbakır'ın tescilli lezzetinde fiyat belli oldu!

"KÜRDANI BULANA AYRAN BEDAVA" 
Öte yandan Kılıç, Kemal Sunal'ın yaptığı gibi köftelerine çivi yerine kürdan koyduğunu belirtirken, köftede kürdanı bulana ayran ikram ettiğini ifade etti. 30 yıldan beri sayısızca müşteride kürdan çıktığına dikkat çeken Kılıç, "ilk etapta şaşıranlar, sinirlenenler oldu, fakat sonradan "niye çivi değil de kürdan" dediler. Bende çivi dişe zarar verir bundan dolayı bende kürdanı tercih ettim" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL