Diyarbakır’da yaz mevsimiyle birlikte emekçi ev kadınlarının kışın olmazsa olmazı kurutmalık sebze mesaisi de başladı. Yazın gelmesiyle Diyarbakır ve bölgenin emekçi kadınları, semt pazarlarından yüklü bir maliyetle aldıkları domates, biber ve patlıcan gibi sebzeleri eve getirip güzelce yıkadıktan sonra meşakkatli bir işleme tabi tutuyor.

Kavurucu sıcağa rağmen pazardan alıp eve getirdikleri sebzeleri yenebilecek duruma getiren emekçi ev kadınları, hazırladıkları sebzeleri titiz bir şekilde iplerden geçiriyor. İplerden geçirdikleri sebzelerin kurutulması için balkon ve çamaşır iplerine asılarak kurutulması için güneşe bırakılıyor. Yaklaşık on gün boyunca balkon ve çamaşır iplerinde asılı kalarak kurutulan sebzeler, bulundukları yerden dikkatli bir şekilde alınıp kışın tüketilmek üzere poşetlere konularak muhafaza ediliyor.

Kış mevsiminde sebze fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sebze alamayan emekçi ev kadınları, yazın binbir zahmetle hazırladıkları kurutmalık sebzeleri kışın çıkararak gönül rahatlığıyla yemeğini yapıp yiyebiliyor.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın