Diyarbakır'ın Mücadele Gazetesi arşivinde dikkatimizi çeken haberde, 31 Ocak 1975 tarihinde bir lahmacuncu olan Ahmet Usta'nın, kendisine çıraklık yapan üç oğlunu da lahmacuncu olarak yetiştirmek istemesi dikkat çekti. İşte haber şöyle:

"Urfa'lı Ahmet Usta Üç Oğlununda Kendisi Gibi Lahmacuncu Olmasını İstiyor.

Diyarbakır'ın tanınmış lahmacuncusu Urfa'lı Ahmet usta «Ahmet Alsat» birlikte çalışan üç oğlunu da kendisi gibi lahmacuncu yeiştireceğini söylemiştir. Diyarbakır'ın turistik bir lokantasında Mithat, Mehmet ve Bilål adında ki üç çocuğu ile birlikte lahmacuncu olarak çalışan Ahmet Usta çocuklarını da iyi bir lahmacuncu yetiştirmek için çaba sarfettiğini öne sürmüş «Ben mesleğimden oldukça memnunum. Çocuklarımın da iyi bir lahmacuncu olmasını istiyorum>> demiştir.

Öte yandan babalarının yanında lahmacuncu çırağı olarak çalışan üç kardeşte babaları gibi aranan bir usta olabilmek için adeta yarıştıklarını öne sürmüş» babamız gibi bir usta olabilirsek ne mutlu bize» demişlerdir.."

Haberin görüntüsü şu şekilde:

Diyarbakır'da gazeteciler başkanını seçti! Bozarslan güven tazeledi Diyarbakır'da gazeteciler başkanını seçti! Bozarslan güven tazeledi


 

Muhabir: Onurcan GÜLER