Diyarbakır’da alıcısının son yıllarda giderek arttığı en düşük fiyatıyla 55 bin olan uygun fiyatlı motosikletler, ulaşım sıkıntısı yaşamak istemeyen dar gelirli vatandaşlar tarafından ilk tercih edilen taşıtlar arasında. Araba fiyatlarının tavan yapması, toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıların çözülememesi gibi sorunlar bilhassa işe gidip gelme mesafesi uzun ve yorucu olan çalışan kesim açısından baş ağrıtan bir sorun. Bunun sonucu olarak ülke genelinde olduğu kadar Diyarbakır'da da motosikletler arabalara göre vatandaşa daha cazip gelmeye başladı.

Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı

UZMANINDAN MOTORSİKLET TAVSİYELERİ
Diyarbakır Tren İstasyonu civarında bulunan bir motosiklet bayisinin sorumlusu olan Ömer Beğde, Mücadele’ye konuştu.

FİYAT VE PERFORMANS ÜRÜNÜ
Beğde, “Motosiklet sektöründe en düşük fiyat aralığını 55 bin olan 125 cc güçteki elektrikli scooter motorlar alıyor. 50 Cc ye göre daha uzun mesafe ve hızda giden bu motorlar ülke genelinde de çokça tercih ediliyor. Cc gücü arttıkça fiyat aralığı da paralel olarak aynı doğrultuda artan motorlar arasında en çok tercih edilenler ise elektrik sorunuyla uğraşmak istemeyenler için yakıt ile çalışanlar oluyor. Bunların fiyatları da yine cc artışına, kaplama gücüne, şanzımanın dayanıklılığına, akü gücünün ve motor hacminin yüksekliğine göre değişiyor. Meraklıları çok olan 250 Cc ler ise şuan da piyasada ortalama 175 bin civarında satılıyor.

TASARIM İSTEĞE GÖRE DEĞİŞİYOR
Otomatik kullanım kolaylığı da sunan motor çeşitleri her türlü isteğe ve tasarıma göre bir hayli fazla. Naked, motor kaplama istemeyenlerin tercihi olurken daha rahat bir konfor isteyenler için racing (yarış formatlı motorlar) türü mevcut. Bir de enduro türü ise her türlü yolda sorunsuz gitmesi ile tercih edilenler arasında.” Dedi.

Muhabir: Gurbet İpek