Diyarbakır Büyükşehir çocukların yüzünü güldürdü Diyarbakır Büyükşehir çocukların yüzünü güldürdü

12 Ekim'de başlayıp 20 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek kültür festival kapsamında şehrin dört bir yanında 100'den fazla mekanda 500'ü aşkın etkinlik düzenlenecek. Festivalle birlikte yoğun ziyaretçi ağırlanan kentte tescilli burma kadayıfında satışlar ikiye katlandı.

Diyarbakır’da 35 ton 'tescilli' burma kadayıf üretilecek

“BURMA KADAYIFA DA RAĞBET ÇOK FAZLA. MÜŞTERİLER SIRAYA GİRİYOR, YETİŞTİREMİYORUZ”
Meşhur kadayıfçılarından Usta işletmecilerinden Mehmet Altunbay, Diyarbakır'ın daha önce coğrafi işaretini aldığı burma kadayıfı, şu an festivalle de taçlandırdığını değerlendirdi.

Şehir dışından gelen misafirlerin, turistlerin burma kadayıfı tatmadan gitmek istemediğini aktaran Altunbay, “Festival, şehrin tanıtımı için çok güzel oldu. Diyarbakır, kötü şeylerle anılıyordu. Böyle tatlı, güzel şeylerle anılması çok güzel oldu. Burma kadayıfa da rağbet çok fazla. Müşteriler sıraya giriyor, yetiştiremiyoruz. İş yoğunluğu özelikle turist akınının olduğu Sur içi ve festival alanının olduğu şubemizde oldu. Satışlarımızı ikiye katladı” ifadelerini kullandı.

Müşterilerden Baki Duy ise Eskişehir'den konferans sunmak üzere geldiğini, buranın sadece tarihi bir yer değil, lezzet diyarı olduğunu belirtti.

Gitmeden önce bu lezzet diyarından sevdiklerine bir şeyler götürmek için geldiğini ifade eden Duy, “Baharatlar aldık, şimdi de tatlı alıyoruz. Alışık olduğumuz meşhur Diyarbakır kadayıfının lezzeti var. Buraya ilk gelişim değil, beşinci gelişim. Her geldiğimde yeni şeyler görüyorum. Diyarbakır'ı her zaman görmekten keyif alıyorum. Özelikle Sur bölgesini” dedi.

Kaynak: IHA