Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos tarihinde bu yana haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ederken, akıllara ise Dicle ilçesinde 31 Temmuz 2020 tarihinden bu yana kaybolan ve halen de bulunamayan 4 yaşındaki Miraç Çiçek geldi.

Narin Güran Diyarbakır

DİYARBAKIR NARİN’İ ARIYOR
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 5 gündür devam ediyor. Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında 8 yaşındaki Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

4 YILDIR KAYBOLAN MİRAÇ ÇİÇEK’TEN HİÇBİR İZ YOK
Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Kelekçiler Köyü’nde 31 Temmuz 2020’de kaybolan ve aradan geçen dört yıla rağmen kendisinden küçük bir iz dahi bulunmayan Miraç Çiçek için İçişleri Bakanlığı’nın beş kişilik bir soruşturma ekibi kurduğu öğrenilmişti. Öte yandan Miraç için savcılık, 42 ayrı senaryo üzerinde durarak konuyu derinlemesine incelemişti.

Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar" Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar"

MİRAÇ ÇİÇEK KİMDİR?
Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kelekçi köyüne bayram ziyaretine giden Çiçek ailesinin 4 yaşındaki çocukları Miraç Çiçek, 31 Temmuz 2020 tarihinde kaybolmuştu. Bahçede kardeşleri ve kuzenleri ile oynarken kaybolan küçük çocuğu bulmak için jandarma, koruyucular, AFAD, UMKE, su altı arama kurtarma ekipleri bölgede çalışma başlatmıştı. Arazide arama yapan ekipler eğitimli köpekler de kullanılmış, kaybolan Miraç’ın babası Remzi Çiçek de kimse ile bir düşmanlığı veya alacak verecek meselesi olmadığını belirtmişti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK