Diyarbakır’da yaklaşan kış mevsimi öncesi Urfa Kapı Sakatatçılar Çarşısı’nda yoğunluk yaşanıyor. Kışın damak tadının vazgeçilmez yemeği olan kelle paça yemeğini tüketmek isteyen vatandaşların sadece fiyat sorup kuru kalabalık yaptığını dile getiren çarşı esnafı, bu yıl sakatat ürünlerinin fiyatının bir hayli arttığı için satışların yok denecek kadar az olduğunu ifade ediyor. 

Diyarbakır Urfa Kapı Sakatatçılar Çarşısı

ETE GELEN ZAMDAN ETKİLENDİK 

Diyarbakır’da kış mevsiminin ve damak tadının vazgeçilmez kelle paça yemeğini yapmak isteyen vatandaşlar, bu yıl da Yenişehir ilçesindeki Urfa Kapı Sakatatçılar Çarşısı’na akın ediyor. Yoğunluğun yaşandığı çarşıda mumbar, işkembe, sucuk, kele, paça gibi sakatat çeşitlerinin geçen yıla göre fiyatının oldukça arttığını dile getiren çarşı esnafı, fiyat artışının yüksek et fiyatlarından kaynaklandığını savundu.

DİYARBAKIR’DA SAKATAT FİYATLAR UÇTU

Geçen yıl 70 lira olan kelle paçanın, bu yıl 100 liraya, geçen yıl 25 lira olan işkembenin bu yıl 30 liraya, geçen yıl 25 lira olan mumbarın bu yıl 50 liraya, geçen yıl 25 lira olan dana sucuğun bu yıl 70 liraya, geçen yıl 25 lira olan kuzu sucuğun ise bu yıl 50 liraya yükseldiğini dile getiren çarşı esnafı, bu gidişle fiyatların daha artacağını dile getiriyor.

KURU KALABALIK

Sakatat çeşitlerinin geçen seneye göre fiyatı katlandığı için buraya gelen vatandaşların sadece fiyat sorup kuru kalabalık yaptığını kaydeden çarşı esnafı geçen yıla göre işlerin daha durgun olduğunu savunuyor. Özellikle de bu yıl iğneden ipliğe yapılan fahiş zam ve fiyat artışlarından et ürünlerinin de fazlasıyla nasibini aldığını anlatan çarşı esnafı, sakatat çeşitlerindeki fiyatı duyan vatandaşların alışveriş yapmak vazgeçtiğini söylüyor. Çarşıdaki kalabalığın satışlarına neredeyse hiç yansımadığını savunan çarşı esnafı, sakatat ürünlerinin de zamlardan etkilendiğini belirtti. 

DİYARBAKIR’DA KELLE PAÇA TÜKETMEK ARTIK LÜKS OLACAK

Diyarbakır Tavşantepe köyü imamı hakkında yeni gelişme! Diyarbakır Tavşantepe köyü imamı hakkında yeni gelişme!

Sakatat ürünlerindeki fiyat artışının ete gelen zamlardan etkilendiğine dikkat çeken çarşı esnafı, damak tadının vazgeçilmezi olan kelle paça yemeğinin yüksek fiyatı nedeniyle tüketilmesinin artık lüks olacağını düşünüyorlar. Kış mevsiminin vazgeçilmez yemeği olan kelle paçanın içerisinde protein, vitamin ve mineraller bulunduğuna vurgu yapan çarşı esnafı, “Kışın özellikle de kelle paça çorbası vatandaşların sıkça tükettiği bir yemektir. Çünkü kelle paça çorbası bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğuk algınlığına karşı kelle paça adeta bulunmaz şifadır.  Çünkü hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de hem de kış mevsiminde vücut direncini arttırıyor” diyerek vatandaşları kelle paça yemeğini tüketme önerisinde bulunuyor.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın