Çermik ilçesinde Hakan Bahçeci Lisesi Felsefe öğretmeni olarak görev yapan 2 çocuk babası Özgür Ekinci (44), 19 Eylül'de Ağaçhan kırsal mahallesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Ekinci’nin cenazesi, terk edilmiş bir evin bahçe duvarında vurulmuş halde bulundu.

Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek! Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek!

CİNAYET ŞÜPHELİLERİ KARDEŞLER HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Cinayetin şüphelileri Ramazan ve Cengiz Ağaçhanlı kardeşler hakkında Ekinci'yi katlettiği şüphesiyle "kasten öldürme" suçundan yakalama kararı çıkartıldı. Çermik Sulh Ceza Hakimliği’nin "kaçma şüphesi" nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkardığı Ağaçhanlı kardeşler, 13 gündür kayıplara karışmış durumda. Ramazan Ağaçhanlı'nın olay günü kiraladığı araç ise Urfa’nın Hilvan ilçesi Kepirkucak mevkiinde park edilmiş halde bulundu.

ÖZGÜR EKİNİCİNİN EŞİ:  EŞİM TEHDİT EDİLMİŞ
Öğretmen Özgür Ekinci’nin eşi Halime Ekinci, eşinin 2023’ten beri Ramazan Ağaçhanlı ile birlikte sanal ortamdan bir yatırım hesabına para yatırdıklarını aktardı. Ağaçhanlı ile birlikte para yatırmasının riskli olduğu yönünde eşini uyardığını aktaran Ekinci, "Eşimin katledildiği günden önceki gece çantasında bir not buldum. Orada, 'Ramazan Ağaçhanlı: Alınan ve ödenen' şeklinde notlar vardı. Alınan orada bin, bin 300 civarı yazıyordu, ama geri ödeme de yapılmış. Durmadan eşimi tehdit edip duruyormuş. 'Sen zararımı karşılayacaksın. Bana para kazandıracaksın' şeklinde baskı yapıyormuş. Oğlum bir arkadaşını ararken babasının telefonuna, 'Sen bu zararımı kapatmazsan seni, çocuklarını ve aileni yok edeceğim' şeklinde tehdit mesajı geldiğini söyledi" diye konuştu.

“OLAYIN ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR”
Olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını isteyen Ekinci'nin yakını, "Olayın kimlere kadar uzandığının araştırılmasını istiyoruz. Bu şahısların belli bir yere kadar korunduğu belli. Olay gizlenmeye, üstü kapatılmaya çalışılıyor. Biz olayın duyulmasını istiyoruz. Bir öğretmenin güpegündüz öldürülmesine devletin göz yumması insanın zoruna gidiyor" diye belirtti.

Kaynak: MA