Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının yıllardır çözüm beklediği dört temel sorunla ilgili Diyarbakır dahil 81 ilde eylem kararlarını yeniledi. Sendika, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için kılık kıyafet zorunluluğu, ikinci nöbet görevleri, mesai dışı zorunlu mesleki çalışmalar ve zorunlu görevlendirmeler gibi eğitimcilerin karşılaştığı problemleri gündeme taşıdı. Bu dört sorun için alınan eylem kararlarının resmi belgeler paylaşıldı. Eğitim çalışanlarının haklarını savunmak adına sürdürdükleri mücadeleye yeni eğitim yılında da devam edeceklerini belirten sendika yetkilileri, kamu işvereni ve yetkililerden hukuka aykırı uygulamalara son verilmesi çağrısında bulundu.

Afrika‘nın sultan kelebeği Diyarbakır’da görüldü! Afrika‘nın sultan kelebeği Diyarbakır’da görüldü!

Sendikadan yapılan açıklamada;

Serbest Kıyafet,
Verilen İkinci Nöbet Görevleri,
Mesai Dışı Zorunlu Mesleki Çalışmalar,
Zorunlu Görevlendirmeler,
Konu başlıklarında eylem kararı alındığı açıklandı.

“BEKLENTİMİZ KALICI ÇÖZÜMLER”
Eğitimciler Birliği Sendikası (EBS) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu tarafından imzalanan eylem kararı metninde şu ifadeler kullanıldı:

“Eğitim-Bir-Sen olarak beklentimiz, kamu işvereninin ve yetkililerin hukuka aykırı, yasallıktan yoksun, mevzuatta dayanağı bulunmayan, çalışanlar üzerinde olumsuz sonuçlar doğuran karar, eylem ve işlemlere sebebiyet vermemesi; karar konusu sorunlara kabulü mümkün, kalıcı çözümler getirmesidir” denildi. 

Eylem kararının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın da atacağı karara çevrildi.

Kaynak: Haber Merkezi