Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin hijyenik ve sağlıklı gıda tüketmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri ve Zabıta Daire Başkanlıkları tarafından okul yemekhanelerine yönelik 10 gün boyunca denetim gerçekleştirildi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Gıda Denetim Ekibi ve Zabıta Dairesi Başkanlığı personellerince ortaklaşa yapılan denetimlerde, 2 okulda son kullanma tarihi geçmiş 80 kilogram tavuk etine el konuldu.

Büyükşehir Okul Denetim

ETLER İMHA EDİLDİ: YASAL İŞLEM UYGULANDI
Okul yönetimleri hakkında yasal işlem yapan ekipler, sağlığa zararlı etleri de imha etti. Bu çalışmalar sayesinde olası bir gıda zehirlenmesinin önüne geçildi.

En serin iller belli oldu: Diyarbakır listede mi? En serin iller belli oldu: Diyarbakır listede mi?

300 KG PİRİNCE EL KONULDU
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Gıda Denetim Koordinasyonu da kent genelinde zincir marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Son 2 haftada yapılan denetimlerde 300 kilogram bozulmuş pirince el konularak imha edildi.

“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ”
Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, konu öğrenci ve halk sağlığı olunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak çalışmalarını sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. 

Saçaklı, şunları ifade etti: “Halk sağlığıyla oynayanları ifşa etmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin sağlıklı gıdaya ulaşması için her türlü tedbiri alıyoruz. Okul kantinlerinde de denetimlerimiz sürüyor. Yurttaşlarımız gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini ALO 153 ihbar hattına bildirebilir.”
Zabıta Dairesi Başkanı Veysi Rüzgar ise gerekli cezai işlemlerin yapıldığını ve ele geçirilen ürünlerin imha edilmek üzere alındığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi, halkın güvenli gıdaya ulaşması için gerekli her türlü tedbiri alarak denetimlere devam edecek.

Kaynak: Bülten