Merkez Sur ilçesinde bulunan ve sıcak aylarda çocukların serinlemek için girdiği Anzele Parkında’daki süs havuzunda çocuklar ve balıklar suda yüzemiyor. Peki nedeni nedir?

Bez Bebek’in Hakan’ı Tan Sağtürk yıllar sonra Diyarbakır’da! Bez Bebek’in Hakan’ı Tan Sağtürk yıllar sonra Diyarbakır’da!

Diyarbakır’ın kavurucu sıcaklıkları pek etkisini göstermese de sıcaklıklar halen devam ediyor. Anzele parkının bir bölümü dolu olurken bir bolümü ise boş kaldı. Boş kalmasının sebebi ise Anzele parkında bulunan ve çocukların yüzdüğü alanın çok kirlenmesi ve içerisi çöplerle dolu olmasından kaynaklı olduğu biliniyor. Bundan dolayı Anzele’nin içinde bulunan balıkların suyun içerisinde olmadığı görüldü. Kirli suyun temizlenmesi için çocuklar ve aileler çağrıda bulundu.

SUYUN TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ
Mücadele’ye konuşan bir vatandaş; “Çocuğumu her gün Anzele Parkına getiriyorum. Fakat bir süredir suyun kirli olduğunu gördüm. Bundan dolayı girmesini istemiyorum. Suyun kirli tarafının yetkililer tarafından temizlenmesini istiyoruz. Çocuklar bu durumdan dolayı hasta oluyor. Kirli suyu yutmak zorunda kalıyorlar. Bir an önce suyun temizlenmesi gerekiyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL