Geçtiğimiz günlerde Dicle Üniversitesi’nin açılmasıyla birlikte öğrenciler aylar sonra okula merhaba dediler. İlk kez kayıt yapan öğrenci sayısı da 10 bin 500’ü geçti. İlk kez kayıt yapan öğrencilerin ilk aklına gelen şeylerden biride ulaşımdır. Büyükşehir Belediyesi otobüslerini kullanan öğrencilerin Diyar Kart çıkarmaları zorunlu olduğu için konuk evinin yolunu tuttular. Bu hafta onlarca öğrenci Yenişehir ilçesinde bulunan konuk evinde sıraya girdi.

DİYART KART ÇIKARMAK İÇİN HANGİ BELGELER LAZIM?
Öğrenci belgesi, bir adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisini götürmek yeterli olacaktır. 5 dakika içinde Diyar kart sahibi olabiliyorsunuz. Minibüs(dolmuş) hariç Özel Halk Otobüslerinde ve Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde geçerlidir. 

Diyarbakır Karpuz Festivali'nde birinci belli oldu! Diyarbakır Karpuz Festivali'nde birinci belli oldu!

Diyarbakır Otobüs Ulaşım

DİYARBAKIR’DA ULAŞIM FİYATLARI NE KADAR?
Peki Diyarbakır’da ulaşım fiyatları ne kadar? Abonman ne kadar? Avantajları nelerdir. Diyarbakır’da geçtiğimiz aylarda ulaşıma zam gelmişti. Şehiriçi ulaşımda belediye ve özel halk otobüslerinde tam 15 lira, indirimli 12 lira, öğrenci 8 lira, minibüs tam 20 lira öğrenci ise 12 liradır. Abonman öğrenci aylık biniş ise 400 liradır. 

KART DOLUMU YAPMAK İÇİN KONUK EVİNE Mİ GİTMELİYİM?
Öte yandan kartlara para yüklemek isteyenlerin konuk evine gitmesine gerek yoktur. Tleefon üzerinden veya şehrin belirli noktalarında büyükşehir Belediyesine ait kart dolum merkezleri veya büfelerden yükleme yapabilirler.

Muhabir: Abdullah AKYOL